TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

Zpět
  • Autor: Sibule
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Šunka pro děti150
Madeta Gouda 48 % 90
Rajčata 300
Olej olivový30
Lilek500

Dochucovadla:

sůl, italské koření.

Energetická hodnota celkem: 3765 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 23, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1255 kJ

Bílkoviny (g): 17.3, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 13.7, SAFA (g): 7.7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Lilek nakrájet na kolečka, posolit, nechat vypotit. Kolečka potřít oliv.olejem, dát na pečící papír upéct do trouby. Otočit. Na upečené polož naplátkovaná rajčata, osol, okořen, na to sýr na plátky. Lze pod sýr vložit plátek šunky. Zapečeme, dokud sýr nezezlátne a nerozpustí se.Podávat teplé s nasucho opečenou vekou nebo topinkou a sklenkou suchého bílého vína.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři